Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką

Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Przyjmujesz gości i nie wiesz co postawić na stole między posiłkami? Proponuję świetną przekąskę: pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką. Takie pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką smakują panom i paniom. Doskonale nadają się do swobodnego przegryzienia podczas spotkania, albo jako przystawka do innego dania. Polecam moje pieczarki faszerowane!

Składniki:

  • duże pieczarki - 6 szt.
  • wieprzowe mięso mielone - 400 g
  • cebula dymka ze szczypiorem - 2 szt.
  • jajko - 1 szt.
  • sól i pieprz - szczypta do smaku
  • natka pietruszki - garść   

 

Sposób przygotowania:

A oto przepis na pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką:

  1. Pieczarki myję, obieram i odcinam im ogonki.
  2. Układam kapelusze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.
  3. Mieszam posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki.
  4. Nadziewam farszem pieczarki.
  5. Piekę ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką są najlepsze na ciepło. Podaję do nich pieczywo i surówkę, albo serwuję jako oddzielną przystawkę. Smacznego!

Autor: Mika

Polecamy nasze przepisy