Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 3
Przyjmujesz gości i nie wiesz co postawić na stole między posiłkami? Proponuję świetną przekąskę: pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką. Takie pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką smakują panom i paniom. Doskonale nadają się do swobodnego przegryzienia podczas spotkania, albo jako przystawka do innego dania. Polecam moje pieczarki faszerowane!
Składniki:
- duże pieczarki - 6 szt.
- wieprzowe mięso mielone - 400 g
- cebula dymka ze szczypiorem - 2 szt.
- jajko - 1 szt.
- sól i pieprz - szczypta do smaku
- natka pietruszki - garść
Sposób przygotowania:
A oto przepis na pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką:
- Pieczarki myję, obieram i odcinam im ogonki.
- Układam kapelusze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.
- Mieszam posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki.
- Nadziewam farszem pieczarki.
- Piekę ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką są najlepsze na ciepło. Podaję do nich pieczywo i surówkę, albo serwuję jako oddzielną przystawkę. Smacznego!
Autor: Mika
Polecamy również
faszerowane pieczarki cukinią
propozycja na kolację na ciepło ,faszerowane pieczarki z cukiniąPieczarki faszerowane ziemniakami i serem
Bardzo lubię faszerowane pieczarki i ciągle wynajduję nowe sposoby na ich przyrządzenie. Dzisiaj proponuję pieczarki fas...Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką
Przyjmujesz gości i nie wiesz co postawić na stole między posiłkami? Proponuję świetną przekąskę: pieczarki faszerowane...Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane mogą być zarówno przystawką, jak i alternatywą dla ziemniaków, bądź ryżu podawanego...Zobacz więcej przepisów na: