Arabskie pity z warzywami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Arabskie pity z warzywami
Składniki:
Składniki:
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pieprz
sól
ciasto:
mąka pszenna chlebowa 2,5 szklanki
drożdże świeże 2,5 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1.Drożdże ucierać z cukrem, dodaćtrochę wody i łyżkę mąki. Przykryć ok 10 minut na cieple miejsce.
2. Mąkę dokładnie wymieszać ze szczypta soli, dodać rozczyn i wlać pozostałą wodę. Zagniatać na zwarte ciasto, wlać oleju i pokrywać. Odstawiać do rośnięcia na 30 minut.
3.Warzywa umyć, cebule obierać i wszystkie kroić w plastry.
4. Wyrośnięte ciasto formować w placki, delikatnie rozciągać. Układać na papierze do pieczenia, a na pitach warzywa, przyprawić i peć 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
# Tagi:
Autor: tulipan
Polecamy również
Pizza z sosem pomidorowym i pieczarkami.
Pizzę lubi chyba każdy. Moją rodzina wręcz ją uwielbia. Tym razem przygotowałam ją z sosem pomidorowym i pieczarkami. Pi...Pizza z szynką szwarcwaldzką
To sprawdzony przepis na włoską pizzę na cienkim cieście z szynką szwarcwaldzką, dużą ilością mozzarelli oraz rukolą.Pizza
Pizzę można podawać z różnymi dodatkami ja najchętniej robię pizzę z farszami warzywnymi i mozzarelląArabskie pity z warzywami
Arabskie pity z warzywamiPizza - podstawowy przepis na ciasto
Ile osób, tyle preferencji co do pizzy. Trudno jednak zrobić ulubioną pizzę nie wiedząc jak przyrządzić podstawow...Zobacz więcej przepisów na: