Arabskie pity z warzywami

Arabskie pity z warzywami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Arabskie pity z warzywami

Składniki:

Składniki:

pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pieprz
sól


ciasto:
mąka pszenna chlebowa 2,5 szklanki
drożdże świeże 2,5 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki

Sposób przygotowania:

1.Drożdże ucierać z cukrem, dodaćtrochę wody i łyżkę mąki. Przykryć ok 10 minut na cieple miejsce.

2. Mąkę dokładnie wymieszać ze szczypta soli, dodać rozczyn i wlać pozostałą wodę. Zagniatać na zwarte ciasto, wlać oleju i pokrywać. Odstawiać do rośnięcia na 30 minut.

3.Warzywa umyć, cebule obierać i wszystkie kroić w plastry.

4. Wyrośnięte ciasto formować w placki, delikatnie rozciągać. Układać na papierze do pieczenia, a na pitach warzywa, przyprawić i peć 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy