3 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
2,5 dag drożdży
4 łyżki oleju
1 szkl ciepłej wody
Farsz:
4 pieczarki
Papryka marynowana
Kukurydza z puszki
Oregano
Szynka
Ser żółty
Oregano
Keczup
Na poczatku zajmijmy się przygotowaniem ciasta do naczynia wsypujemy cukier, drożdże, ¼ szkl wody i dwie łyżki maki pszennej, zamieszajmy wszytko łyżka i odstawiamy do wyrośnięcia do 15 minut. Do wyrosnietych drożdźy dajemy pozostałe wszystkie składniki- mieszamy ręką i dajemy do wyrośnięcia do około godziny. Z tego ciasta wyjdzie 3 pizze dlatego ciasto dzileimy na 3 części i każdą rozciagamy na wielkość patelni.
Patelnię dajemy na ognień i gdy bedzie ciepławykłądamy na nią jedno ciasto podpiekamy około 2 minut aż się lekko zarumieni. Nastepnie przewracamy ją na drugą stronę i smarujemy keczupem wymieszanym z oregano. Dajemy podsmażone wcześniej na maśle obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz pozostałe pokrojone składniki. Przykrywamy folią aluminiową lub przykrywką i smażymy aby nie przypalić.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu