2 szkl mleka
10 dag kokosu
10 dag margaryny
2/3 szkl cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Masa porzeczkowa:
1 galaretka brzoskwiniowa
0,5 szkl soku porzeczkowego
1 śnieżka
Masa z kajmakiem:
1 kajmak
15 dag margaryny
Dodatkowo:
2 paczki krakersów
Na początku zajmijmy się masą z wiórkami kokosowymi:
Szklankę mleka gotujemy z cukrem i wsypujemy do niej wiórka kokoswe. W reszcie mleka rozmieszajmy makę pszenną i ziemniaczaną. Ugotujmy gesty krem i połączmy go z utartym tłuszczem.
Zajmijmy się masą z soku:
Śnieżkę zróbmy jak zostało opisane na opakowaniu. Sok zagotujmy i rozpuśćmy w nim galretkę brzoskwiniową jak będzie tężała zmieszajmy ją z ubitą śnieżką.
Na końcu zróbmy masę krówkową:
Zmiksujmy kajmak z margaryną.
Na formę wyłóżmy krakersy na nie masę z wiórkami krakersy- masę z kajmakiem- krakersy- masa porzeczkowa- udekorujmy wiórkami czekolady :) Odstawmy do steżenia.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu