- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
Labraksa umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.
Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta). Podawać z surówką.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu