Wiosna to czas gdy coraz częściej sięgamy po sezonowe i pachnące warzywa. Ta sałatka jest pyszna i bardzo szybka w wykonaniu. Może być na przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania. Polecam.
1 puszka kukurydzy
1 zielona sałata
1 zielony ogórek
2 małe pomidory
1 pęczek rzodkiewek
1 ulubiony sos sałatkowy
1. Warzywa umyć i dokładnie osuszyć.
2. Kukurydzę dokładnie odsączyć z zalewy.
3. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
4. Pokroić warzywa: rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidory w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Sałatę porwać na małe kawałki.
5. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
6. Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.
Sałatka z wędzonego boczku i buraczków
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu