Wiosenna sałatka z ogórkiem i rzodkiewką.

Wiosenna sałatka z ogórkiem i rzodkiewką.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Wiosna to czas gdy coraz częściej sięgamy po sezonowe i pachnące warzywa. Ta sałatka jest pyszna i bardzo szybka w wykonaniu. Może być na przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania. Polecam.

Składniki:

1 puszka kukurydzy

1 zielona sałata

1 zielony ogórek

2 małe pomidory

1 pęczek rzodkiewek

1 ulubiony sos sałatkowy

Sposób przygotowania:

1. Warzywa umyć i dokładnie osuszyć.

2. Kukurydzę dokładnie odsączyć z zalewy.

3. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.

4. Pokroić warzywa: rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidory w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Sałatę porwać na małe kawałki.

5. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.

6. Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy