Sok z natki pietruszki z dodatkami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Orzeźwiajacy soczek o świetnym smaku, natkie pietruszki nie da się wyczuć!
Składniki:
4 łyżki cukru
1 cytryna
1 pomarańcza
1 pęczek natki pietruszki
1 litr wody mineralnej niegazowanej
Sposób przygotowania:
Cytrynę i pomarańczę obieramy usuwamy pestki i wyciskamy dokładnie cały sok. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Natkę kroimy drobno, grubsze łodygi usuwamy. Natkę miksujemy belenderem z małą iloscią soku piczym dodajemy pozostały sok z owoców miksujemy blenderem wraz z cukrem .Dodajemy wodę mineralna i jeszcze chwilę razem miksujemy. Podajemy schłodzone. Można sok przed podaniem przecedzić.