Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Surówka z kiszonej kapusty to zdrowy dodatek do drugiego dania. Posiada mnóstwo cennych witamin. Polecam jeść taką surówkę, zwłaszcza zimą.

 

Składniki:

50 dag kiszonej kapusty

1 mała cebula

1 marchewka

1 twarde kwaśne jabłko

około 2-3 łyżki oleju

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki według uznania

Sposób przygotowania:

1. Kapustę kiszoną wypłukać, dokładnie odcisnąć z wody i drobno posiekać.

2. Marchewkę, jabłko i cebulę obrać, umyć i dokładnie osuszyć. Natkę również opłukać i osuszyć.

3. Natkę i cebulę drobniutko pokroić.

4. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

5. Wszyskie składniki wymieszac z olejem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy