Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Surówka z kiszonej kapusty to zdrowy dodatek do drugiego dania. Posiada mnóstwo cennych witamin. Polecam jeść taką surówkę, zwłaszcza zimą.
Składniki:
50 dag kiszonej kapusty
1 mała cebula
1 marchewka
1 twarde kwaśne jabłko
około 2-3 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki według uznania
Sposób przygotowania:
1. Kapustę kiszoną wypłukać, dokładnie odcisnąć z wody i drobno posiekać.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obrać, umyć i dokładnie osuszyć. Natkę również opłukać i osuszyć.
3. Natkę i cebulę drobniutko pokroić.
4. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Wszyskie składniki wymieszac z olejem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać.