· 60 dag żołądków z indyka
· ½ słoika papryki konserwowej
· Cebula
· Vegeta
· 1 Koncentrat pomidorowy 200ml
· Olej do smażenia
· Sól
· Pieprz
· chili
· 2 łyżki mąki pszennej
· 30 dag pieczarek
· Porcja rosołowa
· 6 ogórków konserwowych
1. Oczyszczamy Żołądki, kroimy w paski, obgotowujemy, następnie odlewamy.
2. Rosołowa porcję gotujemy z dodatkiem Vegety.
3. Kroimy cebulę w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Dodajemy pokrojone pieczarki, solimy oraz pieprzymy.
5. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek.
6. Ogórki kroimy w kostkę i również dodajemy do warzyw, dusimy.
7. Żołądki wkładamy do garnka, zalewamy wywarem rosołowym i gotujemy.
8. Gdy żołądki są już prawie dobre dodajemy warzywa.
9. Następnie dokładamy koncentrat pomidorowy i chili.
10. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i hartując wlewamy do zupy.
11. Chwilę jeszcze gotujemy.
12. Zupa gotowa.
13. Smacznego.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu