Zupa z młodych warzyw.

Zupa z młodych warzyw.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to smaczna zupka z sezonowych warzyw. Polecam na obiad.

Składniki:

Składniki na zupę:

ćwiartka młodej kapusty

pęczek młodej pietruszki

pęczek młodej marchewki

1 udko lub 2 skrzydełka

1 szklanka śmietany 12 lub 18 %

sól i pieprz do smaku

kilka młodych małych ziemniaków ( najlepiej jednakowej wielkości )

3 łyżki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

1. Wywar: Mięso dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości mięsa. gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je, a wywar przecedzamy.

2. Warzywa: Marchewki, pietruszki i ziemniaki obieramy i myjemy. Kapustę bardzo drobno kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy do miękkości.

3. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koperek i śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy.

4. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy