Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.

Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Amarantus w ciasteczkach użyłam pierwszy raz. Wyszły idealnie kruche,po prostu rozpływające się w ustach. Ich smak podkreśla nutka cynamonu. Dodam,że ciasteczka nie są zbyt słodkie.Możemy je zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły. Z przepisu wychodzi 20 pysznych ciasteczek. Polecam przepis na cynamonowe ciasteczka.

Składniki:

  • 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 1 jajko
  • pół szklanki rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • mąka pszenna do posypania stolnicy

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na cynamonowe ciasteczka w kilka kroków:

  1. Z podanych składników musimy zagnieść ciasto.
  2. Następnie musimy odrywać kawałki ciasta, formować kulki, spłaszczać i formować ciasteczka.
  3. Uformowane ciasteczka trzeba układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
  4. Ciasteczka pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Pyszne cynamonowe ciasteczka gotowe.

Smacznego!

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy