Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Amarantus w ciasteczkach użyłam pierwszy raz. Wyszły idealnie kruche,po prostu rozpływające się w ustach. Ich smak podkreśla nutka cynamonu. Dodam,że ciasteczka nie są zbyt słodkie.Możemy je zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły. Z przepisu wychodzi 20 pysznych ciasteczek. Polecam przepis na cynamonowe ciasteczka.
Składniki:
- 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
- 1 szklanka mąki tortowej
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 15 dag masła lub margaryny
- 1 jajko
- pół szklanki rodzynek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- mąka pszenna do posypania stolnicy
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na cynamonowe ciasteczka w kilka kroków:
- Z podanych składników musimy zagnieść ciasto.
- Następnie musimy odrywać kawałki ciasta, formować kulki, spłaszczać i formować ciasteczka.
- Uformowane ciasteczka trzeba układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
- Ciasteczka pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Pyszne cynamonowe ciasteczka gotowe.
Smacznego!
Autor: babeczka35
Polecamy również
Kruche ciasteczka cynamonowo - imbirowe.
Kruche, pyszne, pachnące i delikatne. Idealne do popłudniowej kawy lub herbaty. Pysznie pachnące cynamonem i imbirem. Z...Cynamonowe ciasteczka z czekoladą
Bardzo pyszne ciasteczka. Idealne na podwieczorek. Bardzo polecam cynamonowe ciasteczka z czekoladą:)Cynamonowe ciasteczka
Ciasteczka, oprószone cukrem pudrem i cynamonem, wyglądaja rewelacyjnie i tak też smakują. Doskonałe na podwieczo...Cynamonowe ciasteczka
Przedstawiam przepis na ciastka cynamonowe. Warto zrobić ciasteczka cynamonowe, bo to świetny dodatek do codziennej kawy...Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.
Amarantus w ciasteczkach użyłam pierwszy raz. Wyszły idealnie kruche,po prostu rozpływające się w ustach. Ich smak podkr...Zobacz więcej przepisów na: