Czekoladowe brownie

Czekoladowe brownie

Ocena:

10 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Czy pyszny deser może obyć się bez czekolady? Ciężko to sobie wyobrazić. Przepis na czekoladowe brownie, pyszne ciasto z czekoladą Wawel o wysokiej zawartości kakao zadowoli nawet największego łasuch. Przepis na ciasto czekoladowe.

Składniki:

  • 200 g czekolady gorzkiej 70% kakao Wawel
  • 100 g czekolady gorzkiej 90% kakao Wawel
  • pół szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao Wawel
  • 3 jajka
  • 200 g masła
  • 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Przepis na ciasto czekoladowe, brownie z czekoladą:

  1. Pierwszym krokiem będzie roztopienie masła wraz z czekoladą połamaną na kawałki, kakao oraz cukrem. Następnie powstałą masę musimy lekko ostudzić.
  2. Potem do masy czekoladowej trzeba wbić po jednym jajku, cały czas wszystko mieszając trzepaczką.
  3. Dodać mąkę i wszystko wymieszać, aż do uzyskania gładkiej masy.
  4. Wyłożyć papierem blachę (25x30 cm) i wylac ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec około 30 minut.

Przepis na ciasto czekoladowe brownie jak widać jest prosty, a smak ociekającego czekoladą brownie po prostu wspaniały.
Smacznego!

Autor: Wawel

Polecamy nasze przepisy