Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Serowo- makowa pysznotka

print Drukuj
Serowo- makowa pysznotka

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
1.0

1 ocena

Serowo- makowa pysznotka- ser, mak i jabłka ekstra ciacho! Polecam go!

składniki

Ciasto:
20 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
3 żółtka
40 dag mąki
20 dag cukru pudru
Mak:
20 dag maku parzony mielony
20 dag cukru
2 jaja
Bakalie
Kilka kropel olejku migdałowego
Ser:
50 dag sera
10 dag margaryny
25 dag cukru pudru
5 jaj
Sok z 0,5 cytryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka budyniu śmietankowego
5 dag rodzynek
Jabłka:
1 galaretka cytrynowa
1,5 kg jabłek
1 łyżka margaryny

sposób przygotowania

Z podanych skłądników na ciasto zagniecmy je razem i jedną upieczmy a drugą wyłóżmy na blachę i dajmy na nią ser i kupkami mak upieczmy.

Przygotujmy mak: żółtka utrzeć z cukrem.Dodajemy porcjami mak, olejek, bakalie i na końcu ubitą z białek pianę.

Nastepnie robimy ser: margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Wsypujemy porcjami ser , sok z cytryny, proszek do pieczenia, rodzynki, pianę z białek  i budyń.

Przygotujmy masę jabłkową: obrane jabłka ścieramy na tarce i smażymy z tłuszczem i galaretką którą dajemy już pod koniec smażenia.

 Przełożenie gotowego ciasta to: Placek z serem i makiem- jabłka tężejące- ciasto- polewa czekoladowa

Tagi: Ciasta
Autor:
Ocena:
1.0
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!