Serowo- makowa pysznotka

Serowo- makowa pysznotka

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Serowo- makowa pysznotka- ser, mak i jabłka ekstra ciacho! Polecam go!

Składniki:

Ciasto:
20 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
3 żółtka
40 dag mąki
20 dag cukru pudru
Mak:
20 dag maku parzony mielony
20 dag cukru
2 jaja
Bakalie
Kilka kropel olejku migdałowego
Ser:
50 dag sera
10 dag margaryny
25 dag cukru pudru
5 jaj
Sok z 0,5 cytryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka budyniu śmietankowego
5 dag rodzynek
Jabłka:
1 galaretka cytrynowa
1,5 kg jabłek
1 łyżka margaryny

Sposób przygotowania:

Z podanych skłądników na ciasto zagniecmy je razem i jedną upieczmy a drugą wyłóżmy na blachę i dajmy na nią ser i kupkami mak upieczmy.

Przygotujmy mak: żółtka utrzeć z cukrem.Dodajemy porcjami mak, olejek, bakalie i na końcu ubitą z białek pianę.

Nastepnie robimy ser: margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Wsypujemy porcjami ser , sok z cytryny, proszek do pieczenia, rodzynki, pianę z białek  i budyń.

Przygotujmy masę jabłkową: obrane jabłka ścieramy na tarce i smażymy z tłuszczem i galaretką którą dajemy już pod koniec smażenia.

 Przełożenie gotowego ciasta to: Placek z serem i makiem- jabłka tężejące- ciasto- polewa czekoladowa

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy