Domowa granola z patelni

Domowa granola z patelni

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Przygotowując własną domową granolę z patelni masz pewność, że znajdzie się w niej duża dawka orzechównasion i suszonych owoców. Przemysłowe granole przeważnie zawierają sporo tłuszczy - i to te najgorsze z najgorszych czyli kwasy tłuszczowe trans, które są znienawidzone przez dietetyków.  Domowa granola z patelni nie zawieraani grama tych transów, ale przede wszystkim jest pyszna  łatwa w przygotowaniu ! Spróbuj sam!!!

Składniki:

  • Płatki owsiane 8 łyżek
  • Otręby pszenne 2 łyżki
  • Migdały 2 łyżki
  • Orzechy lakowe 2 łyżki
  • Słonecznik 2 łyżki
  • Pestki dyni 2 łyżki
  • Suszona żurawina 2 łyżki
  • Mango szuszone 3 paski
  • Gorzka czekolada 1 pasek
  • Miód 2 łyżki

Sposób przygotowania:

A teraz przepis na domową granole z patelni

  1. Mango, migdały, orzechy i czekoladę posiekać
  2. Wymieszać wszystkie składniki prócz miodu: płatki, otręby, orzechy, ziarna i owoce
  3. Na patelni rozpuścić miód i wsypać wymieszane składniki
  4. Prażyć kilka minut, od czasu do czasu przemieszać

Do gotowej granoli dodaj jogurt naturalny, świeże owoce i zdrowy posiłek jest gotowy!

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy