- 1 szklanka bulionu
- pół szklanki posiekanego świeżego koperku
- sól, pieprz
- łyżka mąki pszennej
- 3 łyżki śmietany
- trochę oleju do smażenia
Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kawałki. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć polędwiczki z obu stron do białości. Polędwiczki zalać szklanką bulionu drobiowego. Wsypać koperek. Gotować ok. 10 min, Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką pszenną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filet indyka duszony z gruszką i granatem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu