- 500 g mięsa mielonego
- 500 g kiszonej kapusty
- 1 duża cebula
- olej do smażenia
- sól, pieprz, majeranek
1.
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości, Odcedzić i odcisnąć z wody,
2.
Makaron łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.
3.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni na oleju. Na patelnię dorzucić mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i smażyć ok. 20 min.
4.
W rondlu wymieszać ugotowaną i odciśniętą kapustę kiszoną, ugotowany i odcedzony makaron oraz podsmażone z cebulą mięso mielone. Całość wymieszać i smażyć ok. 5-10 min, Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu