Polecamy dzisiaj:

Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik

Moja papryka faszerowana

print Drukuj
Moja papryka faszerowana

Shutetrstock.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.3

35 ocen

Papryka faszerowana to danie proste, a efektowne i smaczne. Paprykę możesz faszerować na różne sposoby. Mój przepis na paprykę faszerowaną jest sprawdzony i co najważniejsze - danie zawsze się udaje. W zależności od twojego apetytu, papryka faszerowana może być świetną przystawką lub daniem głównym na lekki obiad, czy kolację.

składniki
  • ryż - 1 woreczek
  • papryka - 4 szt.
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • mięso mielone - 30 dag
  • ser żółty - 25 dag
  • natka pietruszki - 3 łyżki
  • ostra papryka - szczypta
  • słodka papryka - 1 łyżeczka
  • sól i pieprz
sposób przygotowania

Papryka faszerowanamój przepis:

  1. Ugotuj 1 woreczek ryżu.
  2. Podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj do tego mielone mięso i smaż aż się zarumieni. Dodaj sól, pieprz i paprykę w proszku według twoich upodobań.
  3. W dużym naczyniu wymieszaj ryż z podsmażonym mięsem z cebulką, zieloną pietruszką oraz z połową żółtego sera startego na grubej tarce.
  4. Papryki umyj, odetnij zielone ogonki i usuń nasiona. Możesz delikatnie podciąć spód papryk, tak, żeby stały w naczyniu żaroodpornym.  
  5. Papryki dosyć ciasno wypełnij farszem i posyp wszystko  żółtym serem.
  6. Włóż napełnione papryki do naczynia żaroodpornego i wlej na dno trochę wody.
  7. Piecz papryki przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175 stopni C.
  8. Pomarszczona skórka papryki oznacza to, że jest już upieczona.


Papryka faszerowana najlepiej smakuje lekko ostudzona i oprószona natką pietruszki.

Smacznego!

 

Ocena:
3.3
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Gwiazdka

Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik

Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe. 
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!