Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia.

Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Ta pasta jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Dodam, że młody jęczmień jest w niej lekko wyczuwalny. Polecam do świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację. Polecam.

Składniki:

2 jajka

25 dag sera białego

4 łyżki jogurtu naturalnego

szczypiorek według uznania

sól do smaku

2 łyżeczki młodego sproszkowanego jęczmienia

Sposób przygotowania:

1. Najpierw należy ugotować jajka na twardo, następnie ugotowane dobrze wystudzić i obrać ze skorupek, następnie drobno pokroić.

2. Szczypiorek należy umyć, dokładnie osuszyć i drobno pokroić.

3. Ser biały wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać jajka, szczypiorek, młody jęczmień, dokładnie wymieszać całość przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

4. Pastę można podawać od razu lub schłodzoną z lodówki. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy