Pasty do kanapek

pasta-jajeczna-prosty-przepis

Pasta jajeczna - prosty przepis

Pasta jajeczna - najlepsza z past. Pasta jajeczna idealnie smakuje z każdym rodzajem pieczywa. Możemy nią dekorować kana...
pasta-jajeczna-ze-szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Nie ma chyba w Polsce domu, w którym pasta jajeczna byłaby nieznana. Wynika to z tego, że pasta jajeczna to bardz...
pasta-jajeczna-do-kanapek

Pasta jajeczna do kanapek

Bardzo prosty przepis na pastę jajeczną. To co sprawia, ze pasta jajeczna smakuje wyjatkowo to dodatki. W tym przypadku...
hummus-z-pieczonym-burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Na sam widok różowego hummusu z pieczonym burakiem niejednemu może pociec ślinka. Piękny, smakowity kolor hummusu...
klasyczny-hummus

Klasyczny hummus

Klasyczny hummus najlepiej smakuje gdy jest jeszcze ciepły!  Klasyczny hummus skrop oliwą, a w wersji light posyp z...
hummus-z-czerwona-papryka

Hummus z czerwoną papryką

Przepis na hummus z czerwoną papryką to kolejna wariacja na temat hummusu. W mojej kuchni  najczęściej wykorzystuje...
pasta-z-makrela-i-szczypiorkiem

Pasta z makrelą i szczypiorkiem

Pasta z makrelą i szczypiorkiem jestzdrowa pożywna i smaczna!Pasty do chleba skutecznie urozmaicają mój i moich p...
pasta-z-makreli-i-jajka

Pasta z makreli i jajka

Lubicie pasty do chleba? W takim razie koniecznie wypróbujcie pastę z makreli i jajka! Pasty takie jak pasta z ma...
twarogowa-pasta-z-makreli

Twarogowa pasta z makreli

Przepis na twarogowa pasta z makreli jest banalnie prosty! Przygotowanie twarogowej pasty z makreli po pierwsze zajmuję...
melitzanosalata-grecka-pasta-z-baklazana

Melitzanosalata - grecka pasta z bakłażana

Do przygotowania Melitzanosalaty - greckiej pasty z bakłażana wystarczy dosłownie kilka składników - upieczone ba...
baba-ghanoush-idealna

Baba ghanoush idealna

Baba ghanoush najlepiej smakuje następnego dnia. Podobnie jak hummus, babę ghanoush można jeść ze świeżymi warzywami pok...
pasta-z-baklazana-i-jablka

Pasta z bakłażana i jabłka

Pasta z bakłażana i jabłka przechowywana w lodówce ma gęstą konsystencję i idealnie nadaje się do kanapek czy też...
tapenada-z-papryczka-chili

Tapenada z papryczką chili

Tapenadę czyli pastę oliwek najczęściej stosuje się jako smarowidło do pieczywa - kanapki z nią są znacznie lepsze, niż...
tapenada-z-czarnych-oliwek

Tapenada z czarnych oliwek

Tapenada z czarnych oliwek to potrawa kuchni śródziemnomorskiej, chociaż wywodzi się z Prowansji. Dieta mieszkańc...
klasyczny-przepis-na-maslo-orzechowe

Klasyczny przepis na masło orzechowe

W składzie kupnego masła orzechowego, praktycznie zawsze na etykiecie znajdziemy: tłuszcze roślinne utwardzone, inaczej...

Polecamy nasze przepisy