Pasta z makrelą i szczypiorkiem

Pasta z makrelą i szczypiorkiem

Ocena:

7 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Pasta z makrelą i szczypiorkiem jestzdrowa pożywna i smaczna!Pasty do chleba skutecznie urozmaicają mój i moich pacjentów jadłospis. Chociaż na pierwszym i nigdy nie zachwianym miejscu znajduje sie pasta z jajek, ale drugie zdecydowanie  należy do past z dodatkiem ryb, a pasta z makrelą i szczypiorkiem jest jedną z moich ulubionych :)

Składniki:

  • Makrela (wędzona) 300 g
  • Cebula1 mała sztuka
  • Ogórek kiszony 2 średnie sztuki
  • Jogurt naturalny 1 łyżka
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Pieprz mielony szczypta
  • Szczypiorek 3 łyżki

Sposób przygotowania:

A oto w kilku krokach jak zrobić pastę z makreli z szczypiorkiem

 

  1. Makrelę obrać ze skóry i usunąć wszystkie ości.
  2. Następnie drobno pokroić cebulę i ogórki
  3. Makrelę rozdrobnić palcami
  4. Dodać posiekaną cebulę i ogórki, jogurt i musztardę - wymieszać za pomocą widelca misce.
  5. Doprawić do smaku pieprzem

 

Polecam jako dodatek do ciepłych grzanek.

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy