Pęczotto z podgrzybkami to danie bezmięsne. Użyte w pęczotto z podgrzybkami grzyby nie są niezbędnym elementem zdrowej diety, aczkolwiek bez wątpienia mogą urozmaicić jadłospis dorosłej osoby. Grzyby mogą powodować zatrucia pokarmowe, są również ciężkostrawne (dlatego są niewskazane dla dzieci), natomiast z drugiej strony są nazywane "mięsem lasu”.
A oto przepis na pęczotto z podgrzybkami
Pamiętaj jednak aby nie jadać grzybowych dań nie częściej niż 2 razy w tygodniu!
Pęczak ze szpinakiem, grzybami i suszonymi pomidorami
Pęczotto z grzybami z zielonym groszkiem
Pęczotto z pieczarkami i jajkiem sadzonym
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu