Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Pierogi z kaszą jaglaną,serem białym i cebulką.

print Drukuj
Pierogi z kaszą jaglaną,serem białym i cebulką.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.6

5 ocen

Połączenie kaszy jaglanej z serem białym okazało się strzałem w dziesiątkę,do tego pyszna zrumieniona na maśle cebulka.Dodam,że pierogi są bardzo syte.Z powodzeniem mogą być na piątkowy obiad.Z przepisu wychodzi około 40 pierogów.

składniki

Ciasto:

2 szklanki mąki pszennej

1 mała płaska łyżeczki soli

około 1 szklanka ciepłej wody

 

Farsz:

pół szklanki kaszy jaglanej

10 dag sera białego (użyłam półtłustego)

1 mała cebula

masło do smażenia

sól i pieprz do smaku

 

Dodatkowo:

mąka pszenna do posypania stolnicy

1 cebula

masło do smażenia

 

sposób przygotowania

1.Kaszę wypłukać w zimnej wodzie,dokładnie osączyć na gęstym sicie.Przełożyć do garnka,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Ugotowaną kaszę wystudzić.

2.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,następnie usmażyć na maśle do miękkości i zrumienienia.Lekko przestudzić.

3.Do kaszy dać ser biały i cebulkę,wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

4.Z mąki,soli i wody zagnieść ciasto.

5.Na stolnicy posypanej mąką wałkować ciasto,wkrawać krążki,nakładać farsz i zlepiać formując pierogi.

6.Pierogi gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię,następnie odcedzić.

7.Cebulę obrać,pokroić i usmażyć do miękkości i zrumienienia na maśle.

8.Na talerze nakładać porcje pierogów i polewać masełkiem z cebulką.Smacznego.

Ocena:
3.6
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!