Pierś z kurczaka w miodzie

Pierś z kurczaka w miodzie

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Ten rodzaj marynaty jest wręcz przepyszny , mięso podajemy z ryżem np. basmati. Pierś z kurczaka w miodzie to jedna z najprostszych potraw jakie można wymyśleć.

Składniki:

  • pierś 2 sztuki

marynata:

  • miód płynny 1/2 szklanki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • sos pomidorowy 1/4 szklanki
  • sos sojowy 1/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Przepis na pierś z kurczaka w miodzie: 

  1. Pierś podzielić na pół, naciać górę tworząc kratkę
  2. Przygotować marynatę
  3. Mieso przełożyć do matynaty i pozostawić na około 4 godziny
  4. Po tym czasie piec w piekarniku z funkcją grill 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Pierś z kurczaka w miodzie podajemy na ciepło. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy