Placuszki z warzyw

Placuszki z warzyw

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Placuszki z warzyw są bardzo smaczne i zdrowe. ich dodatkowym atutem jest szybkość wykonania. Można je podać z ulubionym sosem i wtedy za każdym razem nabierają innego smaku.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 duży seler
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na placuszki z warzyw:

  1. Warzywa należy obrać, umyć, dokładnie osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Następnie do startych warzyw wbić jajka, dodać koperek i mąkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje warzyw. Smażyć placuszki z obu stron po kilka minut. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Placuszki z warzyw należy podawać od razu. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy