Grillowany camembert w owocowym raju

Grillowany camembert w owocowym raju

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Bardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą sałatą
i owocami.

Składniki:

2 sery naturalne camembert

180g mixu sałat

1 pomarańcza

3/4 szklanki świeżych malin

100g orzeszków ziemnych

żurawina w słoiku do mięs i serów

oliwa

przyprawa zioła włoskie

świeżo zmielony kolorowy pieprz

 

Sposób przygotowania:

1.        Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30minut do lodówki. Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.

2.        Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat. Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę, ułożyć
na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi
na suchej patelni orzeszkami.

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy