Grillowany camembert w owocowym raju
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 2
Bardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą sałatą
i owocami.
Składniki:
2 sery naturalne camembert
180g mixu sałat
1 pomarańcza
3/4 szklanki świeżych malin
100g orzeszków ziemnych
żurawina w słoiku do mięs i serów
oliwa
przyprawa zioła włoskie
świeżo zmielony kolorowy pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30minut do lodówki. Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
2. Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat. Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę, ułożyć
na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi
na suchej patelni orzeszkami.
# Tagi:
Autor: EwelinaP
Polecamy również
Półfrancuskie przekąski ze szpinakiem i serem feta.
Polecam upiec takie przekąski, bo są bardzo pyszne. Można nimi poczęstować gości i podać udekorowane ulubionym ketchupem...Grzanka z camembertem, prosciutto i rukolą
Smaczna przekąska do schrupania ,Placek serowo - szczypiorkowy.
Taki placek to fajna przekąska, a nawet propozycja na obiad czy kolację. Ten placek smakuje na gorąco i na zimno. Można...Trójkąty z serem żółtym i ziołami.
Takie trójkąty z serem żółtym to bardzo smaczna przekąska do pochrupania. Po upieczeniu są lekko miękkie,...Włoska focaccia z ziołami.
Pyszna, pachnąca ziołami, idealna na przekąskę. Polecam przepis.Zobacz więcej przepisów na: