Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem

Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Przepyszne roladki z indyka w środku z słoną fetą i szpinakiem. Wybierając fetę nie żałujcie pieniędzy - bardzo duże znaczenie ma jej jakość.

Składniki:

  • filet z indyka pól kg.
  • feta 100 gram
  • szpinak liście 1 opakowanie
  • sól do smaku
  • pieprz świeżo zmielony
  • masło

Sposób przygotowania:

Przepis na Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem:

  1. Filet myjemy i osuszamy, kroimy na plastry, lekko ubijamy, posypujemy pieprzem i delikatnie solą
  2. Szpinak podsmażamy na maśle, wcześniej przyprawiając solą i pieprzem do smaku.
  3. Fetę kroimy w długie paski
  4. Na mięso układamy porcje szpinaku i po jednym pasku fety, zawijamy ścisło
  5. Podsmażamy na maśle do zrumienienia, potem podlewamy około ½ szklanki wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 15-20 minut (w zależnosci od wielkości roladek).
  6. Możemy również podsmażone roladki z indyka z feta i szpinakiem  zapiec w piekarniku przez 25-20 minut w 180 stopniach C.

Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem podajemy na ciepło.

Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy