Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Przepyszne roladki z indyka w środku z słoną fetą i szpinakiem. Wybierając fetę nie żałujcie pieniędzy - bardzo duże znaczenie ma jej jakość.
Składniki:
- filet z indyka pól kg.
- feta 100 gram
- szpinak liście 1 opakowanie
- sól do smaku
- pieprz świeżo zmielony
- masło
Sposób przygotowania:
Przepis na Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem:
- Filet myjemy i osuszamy, kroimy na plastry, lekko ubijamy, posypujemy pieprzem i delikatnie solą
- Szpinak podsmażamy na maśle, wcześniej przyprawiając solą i pieprzem do smaku.
- Fetę kroimy w długie paski
- Na mięso układamy porcje szpinaku i po jednym pasku fety, zawijamy ścisło
- Podsmażamy na maśle do zrumienienia, potem podlewamy około ½ szklanki wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 15-20 minut (w zależnosci od wielkości roladek).
- Możemy również podsmażone roladki z indyka z feta i szpinakiem zapiec w piekarniku przez 25-20 minut w 180 stopniach C.
Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem podajemy na ciepło.
Smacznego:)
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Roladki z indyka nadziewane wątróbką drobiową
Sprawdzony przepis na roladki z indyka. Polecam, bo wykwintne roladki z piersi indyka faszerowane wątróbka drobio...Roladki z indyka faszerowane fetą i szpinakiem
Przepyszne roladki z indyka w środku z słoną fetą i szpinakiem. Wybierając fetę nie żałujcie pieniędzy - bardzo duże zna...Zobacz więcej przepisów na: