Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Schab pieczony w rękawie do pieczywa

print Drukuj
Schab pieczony w rękawie do pieczywa

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Polecam przepis na domową wędlinę ze schabu do pieczywa. Nie wymaga dużo pracy a doskonale nada się na śniadanie lub kolację. W skład mojej przyprawy wchodziły: majeranek, kolendra, kminek, bazylia,tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, cebula, kurkuma, lubczyk. Dzięki takiej mieszance przypraw wędlina jest bardzo aromatycza. Smacznego.

składniki
  • Składniki na schab:
  • 5 łyżek oleju
  • 1 kg schabu
  • 2 łyżki przyprawy gosposi
  • 2 łyżeczki soli peklującej
  • Dodatkowo:
  • 1 woreczek do pieczenia lub rękaw
sposób przygotowania

Sprawdzony przepis na domową wedlinę ze schabu, pyszny pieczony schab:

  1. Najpierw mięso oczyszczam, płuczę i dokładnie osuszam.
  2. Następnie olej mieszam z solą peklującą i przyprawą gosposi, następnie przygotowaną mieszanką dokładnie nacieram mięso ze wszystkich stron.
  3. Tak przygotowane mięso wstawiam do lodówki na 12 godzin ( ja wstawiam na całą noc ).
  4. Zamarynowane mięso wkładam do woreczka do pieczenia lub rękawa, dokładnie zawiązuję i
  5. Następnie piekę je w temperaturze 180 minut przez 60 minut, po tym czasie woreczek rozcinam i piekę jeszcze 5 minut w celu zrumienienia się mięsa.
  6. Dobrze wystudzony schab kroję w plasterki i podaję.

Pyszny pieczony schab, pyszna domowa wędlina gotowa :)Życzę smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!