Chińskie schabowe
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Zostaja nam kotlety schabowe z poprzedniego dnia , wtedy mozna je wykorzystac i przykryć fantazyjną pierzynką.
Składniki:
· 50 dag schabu
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· Mieszanka chińska mrożona
· Fix danie chińskie Prymat
· Trochę sosu sojowego
· 20 dag sera żółtego
· Bułka tarta do panierki
· Mąka pszenna do panierki
· 2 jajka
Sposób przygotowania:
· Kroimy schab w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
· Mięso panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
· Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
· Następnie układamy schabowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
· Mieszankę chińska prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym oraz solą.
· Fix rozrabiamy odrobiną wody i wlewamy do warzyw, Chwile prużymy.
· Farsz rozkładamy na schabowych.
· Przykrywamy żółtym serem startym na dużych oczkach.
· Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
· Schabowe gotowe.
· Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Kiedy znudził się Wam zwykły kotlet schabowy a nadszedł sezon grzbowy.Chińskie schabowe
Zostaja nam kotlety schabowe z poprzedniego dnia , wtedy mozna je wykorzystac i przykryć fantazyjną pierzynką.Meksykańskie schabowe
Pomysł na schabowe kiedy nam się znudziły zwykłe smażone lub zostały z poprzedniego dnia, wtedy możemy trochę urozmaicic...Schabowe pod kiełkową pierzynką
aromatyczna kolorowa pierzynka.każdego zachwyci. Rzodkiewka to królowa nowalijek. &nbs...Schab ukryty pod pierzynką marchewkowo - rodkiewkowa
Sezon rzodkiewkowy trzeba wykorzystać ;-)Zobacz więcej przepisów na: