Chińskie schabowe

Chińskie schabowe

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Zostaja nam kotlety schabowe  z poprzedniego dnia , wtedy mozna je wykorzystac i przykryć fantazyjną pierzynką.

Składniki:

·       50 dag schabu

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

·       Mieszanka chińska mrożona

·       Fix danie chińskie Prymat

·       Trochę sosu sojowego

·       20 dag sera żółtego

·       Bułka tarta do panierki

·       Mąka pszenna do panierki

·       2 jajka

Sposób przygotowania:

·       Kroimy schab w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

·        Mięso panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

·       Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

·       Następnie układamy schabowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

·       Mieszankę chińska prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym oraz solą.

·       Fix rozrabiamy odrobiną wody i wlewamy do warzyw, Chwile prużymy.

·       Farsz rozkładamy na schabowych.

·       Przykrywamy żółtym serem startym na dużych oczkach.

·       Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

·       Schabowe gotowe.

·       Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy