odrobina orzechów (szklanka)
1 szklanka wody o temperaturze pokojowej
2 łyżeczki suszonych drożdży
1 szklanka mleka
1 łyżeczki soli
4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki masła
2 łyżeczki cukru
Krok 1: Mleko zagotować i dodać masło i cukier, wymieszać, aż do rozpuszczenia, dodać wodę i lekko przestudzić (około 10 minut).
Krok 2: Dodać drożdże, wymieszać.
Krok 3: Wsypać sól i 1 szklankę mąki,
Krok 4 : Wymieszać. Dodać mąki. Pokrojone orzechy pestki dynii i słonecznika dodac do ciasta.
Krok 5 : Zostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Krok 6 : Przekroić ciasto na części.
Krok 7 : Uformować bagietki
Krok 8 : Piec bagietki 10 minut do 15 minut.
Półbagietka pszenna na maślance z suszonymi pomidorami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu