Fasola szparagowa z kiełbasą

 Fasola  szparagowa z kiełbasą

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Smaczna przekąska na kolacje.

Składniki:

·       ½ kg fasolki szparagowej

·       ½ kg kiełbasy podwawelskiej

·       2 łyżki maki pszennej

·       Koncentrat pomidorowy

·       Sól

·       Papryka ostra

Sposób przygotowania:

1.    Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie.

2.    Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.

3.    Następnie dodajemy do fasolki, gotujemy do chwili kiedy fasolką będzie miękka.

4.    Dokładamy koncentrat pomidorowy.

5.    Doprawiamy papryką.

6.    Mąkę wsypujemy do naczynia.

7.    Dolewamy odrobinę wody i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.

8.    Hartujemy sosem z fasolki i wlewamy do sosu.

9.    Fasola gotowa.

10.          Smacznego.

 

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy