· ½ kg fasolki szparagowej
· ½ kg kiełbasy podwawelskiej
· 2 łyżki maki pszennej
· Koncentrat pomidorowy
· Sól
· Papryka ostra
1. Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Następnie dodajemy do fasolki, gotujemy do chwili kiedy fasolką będzie miękka.
4. Dokładamy koncentrat pomidorowy.
5. Doprawiamy papryką.
6. Mąkę wsypujemy do naczynia.
7. Dolewamy odrobinę wody i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
8. Hartujemy sosem z fasolki i wlewamy do sosu.
9. Fasola gotowa.
10. Smacznego.
Fasolka szparagowa na sposób meksykański
Fasolka szparagowa gotowana z czosnkiem
Fasolka szparagowa z parmezanem
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu