· 3 pieprzu ( ziarna)
· 1 łyżka majeranku
· 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
· 2 łyżeczki magii
· Sól
· Chili
· 1 opak. Zacierek
· ½ kg udek z kurczaka
· 1 duża marchewka
· 2 pietruszki
· 1 seler
· Cebula
· 3 listki laurowe
· 4 ziela angielskiego ( ziarna)
1. Mięso z kurczaka gotujemy w wodzie jak rosół z dodatkiem warzyw: seler, pietruszka, marchew, cebulę oraz przyprawami: Vegeta, sól.
2. Gdy udka i warzywa są już dobre wyjmujemy a do rosołu dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, gałkę, majeranek, chili oraz zacierki i gotujemy dalej.
3. W tym czasie obieramy ze skórki mięso i drobno kroimy.
4. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. To wszystko dodajemy do rosołu.
6. Smakujemy ewentualnie jeszcze doprawiamy.
7. Zupa gotowa, smacznego.
Przepis na flaki po warszawsku
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu