Faszerowane jajka wędzoną makrelą

Faszerowane jajka wędzoną makrelą

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Przepis na jajka faszerowane, który polecam bo to tradycyjna potrawa na Wielkanocny stół, ale też na co dzień :) 

Składniki:

  • makrela wędzona 1 sztuka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • ogórek kiszony 2 sztuki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jaja na twardo 4 sztuki
  • papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Przepis na jajka faszerowane w moim wydaniu:

  1. ugotowane na twardo jajka obieram, dzielę na pół, wyjmuję żółtka i przekładam do miski
  2. obraną makrelę, ogórka, cebulę  i paprykę  kroję w kostkę, wszystko mielę, dodaję pokruszone żółtko, doprawiam
  3. masą faszeruję jajka, wierzch posypuję mieloną słodką papryką
  4. schładzam

Jajka faszerowane gotowe do jedzenia. Smacznego :)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy