Jaja ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka, a z każdej połówki białka odciąć czubek tak, by można ją było postawić na półmisku. Rybę obrać ze skóry i ości, odłożyć kilka ładnych kawałków (do dekoracji). Resztę utrzeć z żółtkami i olejem lub oliwą, dodać drobno posiekaną cebulkę i korniszony, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać połówki białek, formując wzgórki lub nadając owalny kształt. Udekorować kawałkami ryby i paseczkami z korniszonów. Posypać natką pietruszki.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Jajka z buraczkowym nadzieniem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu