Jajka faszerowane
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 6
Pyszna przekąska na imprezę.
Składniki:
- 6 jaj,
- 25 dag wędzonej ryby (np. makrela, pstrąg, szprotka),
- kilka korniszonów,
- 2 łyżki oleju lub oliwy,
- mała cebula,
- sól, pieprz
- posiekany koperek
Sposób przygotowania:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka, a z każdej połówki białka odciąć czubek tak, by można ją było postawić na półmisku. Rybę obrać ze skóry i ości, odłożyć kilka ładnych kawałków (do dekoracji). Resztę utrzeć z żółtkami i olejem lub oliwą, dodać drobno posiekaną cebulkę i korniszony, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać połówki białek, formując wzgórki lub nadając owalny kształt. Udekorować kawałkami ryby i paseczkami z korniszonów. Posypać natką pietruszki.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Jajka faszerowane
Pyszna przekąska na imprezę.Jajka na żurawinowo-chrzanowej pierzynce.
Takie jajka faszerowane robi się bardzo szybko. Możemy je przygotować na świąteczny stół i podać ze świeżym i chr...Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.
Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami doskonale sprawdzają się na karnawałową domówkę, albo przystawkę do obiadu. Jajka f...Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.
Jest to mój przepis na nadziewane jajka. Postanowiłam połączyć jajka, awokado i rzeżuchę. Nie ukrywam, że wyszło...Zobacz więcej przepisów na: