Smaczne jajka o bardzo wyrazistym smaku. Polecam na śniadanie lub kolację ze świeżym pieczywem. Idealne również na Wielaknocny stół.
6 jajek
1 łyżka przecieru pomidorowego
1-2 łyżki majonezu
pół łyżeczki musztardy
sól i pieprz do smaku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z jednym jajkiem.
2. Do startych żółtek i jajek dać majonez, musztardę i przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać połowę szczypiorku i delikatnie wymieszać.
3. Następnie połówki jajek napełniać farszem i posypywać resztą szczypiorku.
4. Tak przygotowane jajka gotowe są do podania.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka z buraczkowym nadzieniem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu