Jajka nadziewane łososiem

Jajka nadziewane łososiem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Jajka faszerowane łososiem to szybkie i o oryginalnym smaku jajeczka. Polecam sprawdzony przepis na faszerowane jajka.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 małe plasterki wędzonego łososia
  • trochę posiekanego drobnego i grubego szczypiorku
  • majonez (ok. 2 łyżek)
  • sól, pieprz
  • 3 rzodkiewki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przepis na jajka faszerowane z łososiem:

  1. Jajka kroimy wzdłuż na połówki. Wyciągamy żółtka.Rozgniatamy jewidelcem.
  2. Dodajemy drobniutko pokrojonego łososia i drobny szczypiorek.
  3. Doprawiamy do smaku.
  4. Dodajemy tyle majonezu, żeby powstała gładka masa.
  5. Białka układamy na półmisku.
  6. Szprycę napełniamy pastą i wypełniamy białka.
  7. Posypujemy grubym szczypiorkiem.
  8. Z rzodkiewek wycinamy różyczki i dekorujemy półmisek.

Pyszne jajka faszerowane gotowe, można się zajadać. Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy