Pyszne i niezwykle delikatne w smaku nadziewane jajka. Idealne na Wielkanocny stół. Polecam.
4 duże liście sałaty zielonej
4 jajka
dowolna ilość rzeżuchy
1 płaska łyżka majonezu
biały pieprz mielony do smaku
sól do smaku
1. Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić i obrać ze skorupek.
2. Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka.
3. Rzeżuchę i sałatę opłukać i bardzo dokładnie osuszyć.
4. Następnie żółtka, rzeżuchę, liście sałaty i majonez zmiksować blenderem na gładką masę, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Farszem napełniać połówki jajek i dekorować rzeżuchą.
6. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu