Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne i niezwykle delikatne w smaku nadziewane jajka. Idealne na Wielkanocny stół. Polecam.

Składniki:

4 duże liście sałaty zielonej

4 jajka

dowolna ilość rzeżuchy

1 płaska łyżka majonezu

biały pieprz mielony do smaku

sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić i obrać ze skorupek.

2. Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka.

3. Rzeżuchę i sałatę opłukać i bardzo dokładnie osuszyć.

4. Następnie żółtka, rzeżuchę, liście sałaty i majonez zmiksować blenderem na gładką masę, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.

5. Farszem napełniać połówki jajek i dekorować rzeżuchą.

6. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy