Kotlety marchewkowo- ryżowe

Kotlety marchewkowo- ryżowe

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Kotlety marchewkowo- ryżowe to apetyczne kotleciki na obiad i nie tylko, polecam je gorąco!

Składniki:

  • ¼ szkl ryżu ugotowanego
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 jajo
  • 4 łyżki mąki
  • 1 duża marchew
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Oregano

Sposób przygotowania:

Przepis na kotlety marchewkowo- ryżowe:

  1. Zacznijmy od ugotowania marchewki. Nastęnie ją wystudźmy, obierzmy i zetrzyjmy na tarce.
  2. Do miseczki dajmy kolejno: posiekaną natkę pietruszki, ugotowany odcedzony ryż, marchewkę, surowe jajko i mąkę pszenną zmieszajmy. Przyprawmy do smaku.
  3. Masa ma być jak na kotlety mielone.
  4. Robimy kotleciki i smażymy na rumiano na oleju.

Kotlety marchewkowo- ryżowe gotowe. Smacznego:)

 

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy