Taki krem polecam wielbicielom awokado. Szybki w wykonaniu i bardzo pyszny. Zapewniam, że na jednej porcji się nie skończy.
Składniki na krem:
6 łyżek kakao
1 dojrzałe awokado
2 łyżki miodu prawdziwego
2 łyżki cukru trzcinowego
czekoladowa posypka według uznania
sok z cytryny
1. Awokado przekrawam na pół, usuwam pestę, a miąższ wydrążam łyżką. Następnie przekładam do miseczki i skrapiam cytryną, żeby nie ściemniał.
2. Do wydrążonego awokado dodaję cukier trzcinowy, miód i kakao, następnie miksuję blenderem ręczym na gładki mus.
3. Tak wykonany mus przekładam szklanej miseczki lub słoiczka i posypuję posypką.
4. Krem z awokado jest gotowy do podania. Życzę smacznego.
Krem nutella z bananów i kakao
Krem czekoladowy z borówką i snicersem
Czekoladowy krem z karmelizowaną pomarańczą
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu