Czekoladowy krem z awokado.

Czekoladowy krem z awokado.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Taki krem polecam wielbicielom awokado. Szybki w wykonaniu i bardzo pyszny. Zapewniam, że na jednej porcji się nie skończy.

Składniki:

Składniki na krem:

6 łyżek kakao

1 dojrzałe awokado

2 łyżki miodu prawdziwego

2 łyżki cukru trzcinowego

czekoladowa posypka według uznania

sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Awokado przekrawam na pół, usuwam pestę, a miąższ wydrążam łyżką. Następnie przekładam do miseczki i skrapiam cytryną, żeby nie ściemniał.

2. Do wydrążonego awokado dodaję cukier trzcinowy, miód i kakao, następnie miksuję blenderem ręczym na gładki mus.

3. Tak wykonany mus przekładam szklanej miseczki lub słoiczka i posypuję posypką.

4. Krem z awokado jest gotowy do podania. Życzę smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy