Mielone po węgiersku

Mielone po węgiersku

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Kto z nas nie jadł kotletów mielonych? W naszej kuchni to jedno z najbardziej popularnych dań. Dzisiaj, dla odmiany, proponuję kotlety mielone po węgiersku. Bardzo dobre na imprezkę:))

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • przyprawa do kotletów mielonych knorr
  • 2 jajka
  • cebulka
  • bułka tarta
  • ogórek kiszony
  • żółty ser
  • papryka konserwowa
  • sos Łowicza węgierski
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na kotlety mielone po węgiersku:

  1. Wyrabiamy mięso mielone, jajka, cebulka (drobno pokrojona), przyprawa do kotletów mielonych knorra, sól, trochę bułki.
  2. Po wyrobieniu formujemy kotleciki do środka wkładając żółty ser, ogórek kiszony, paprykę konserwową.
  3. Tak przygotowane kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju. Następnie układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem.

Kotlety mielone po węgiersku gotowe. Smacznego;)

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy