Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Mielone zapiekane z kaszą jaglaną

print Drukuj
Mielone zapiekane z kaszą jaglaną

Agnieszka Wilk

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena:
0.0

1 ocena

Tym razem kasza jaglana jako dodatek do mielonego mięsa. Sprawia, że zwykłe kotlety mielone stają się niezwykłe w smaku, delikatne, a pieczenie ich w piekarniku powoduje, że są o wiele zdrowsze niż tradycyjne mielone, smażone na patelni. Polecam przepis na mielone w takim wykonaniu.

składniki
  • 0,5 kg łopatki wieprzowej (lub karczku)
  • 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Pieprz ziołowy
  • Papryka słodka
sposób przygotowania

Przepis na mielone w kilku krokach, pyszne i zdrowe:

  1. Mięso wieprzowe, pokrojoną cebulę i kaszę jaglaną zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
  2. Do mięsa dodać jajko, rozgnieciony przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, przyprawy i tyle bułki tartej ile potrzeba do uzyskania właściwej konsystencji. W razie potrzeby doprawić do smaku.
  3. Formować kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku, aż mięso będzie całkiem upieczone.
  4. Podawać mielone np. z ziemniakami i sezonową surówką.

I mamy smaczne mielone na szybki obiad.

Smacznego!

Ocena:
0.0
Liczba porcji 12
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!