1kg polędwiczek wieprzowych
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
6 bananów
Składniki do sosu:
1,5 szklanki kwaśnej śmietany
1,5 szklanki słodkiej śmietany
10 łyżek ketchupu
2-3 łyżki przyprawy curry
10 dkg żółtego startego sera
sól i pieprz do smaku
1kg polędwiczek pokroić w 2 cm paski, spłaszczyć lekko dłonią lub lekko rozbić tłuczkiem, posypać przyprawa uniwersalna i usmażyć z obydwu stron na oleju, wyłożyć do naczynia żaroodpornego lub garnka, dodać 6 bananów pokrojonych w plasterki.
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Zalać sosem polędwiczki z bananami. Zapiekać 20-30minut w temperaturze 130 stopni aż banany się rozpuszczą, mieszając od czasu do czasu.
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu