Jest to pomysł na bardzo smaczne i bardzo syte. Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką. Danie jest niedrogie i szybkie w wykonaniu. Polecam przepis.
Klopsiki:
około 30 dag fileta z kurczaka
1 bułka namoczona i odciśnięta
1 jajko
pieprz ziołowy do smaku
sól do smaku
2 łyżki bułki tartej
Dodatkowo:
1 opakowanie zupy cebulowej ( użyłam francuskiej )
1 szklanka śmietany 12 %
20 dag sera żółtego
olej do smażenia
bułka tarta do obtoczenia klopsików
1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie zmielić w maszynce razem z bułką.
2. Do mięsa wbić jajko, wsypać bułkę tartą, dokładnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować pulpeciki i obtaczać w bułce tartej.
3. Następnie pulpeciki obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
4. Pulpeciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
5. Zupę cebulową dokładnie wymieszać ze śmietaną, następnie zalać nią pulpeciki.
6. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
7. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i pod koniec pieczenia posypać pulpeciki. Zapiec aż ser się rozpuści.
8. Podawać i smacznego.
Pulpeciki drobiowe na marchewce z zielonym groszkiem.
Pierogi z rabarbarem i musem z nutką cynamonu.
Wiejski kociołek z kluseczkami.
Potrawka z wieprzowiny, marchewki i groszku zielonego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu