Takie buraczki są pysznym dodadatkiem do drugiego dania. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i mięsem. Można je podać na ciepło lub na zimno. Polecam.
2-3 łyżki masła do smażenia
1 kg buraków ćwikłowych
sok z cytryny według uznania
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
1. Buraki dokładnie szorujemy i myjemy, następnie przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Buraczki gotujemy do miękkości.
2. Ugotowane studzimy i obieramy, następnie ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Następnie w garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte buraczki i chwilę przesmażamy cały czas mieszając.
4. Buraczki pzyprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny.
5. Buraczki są gotowe do podania. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu