Gołabki z dodatkiem sera żółtego
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Gołąbki są pyszne warto spróbować moja córka innych nie chce jeśc.
Składniki:
· 10 dag sera żółtego
· Majeranek
· Vegeta do smaku
· 200 ml Koncentratu pomidorowego
· 4 szt. marchwi
· Koperek
· 2 Łyżki mąki pszennej
· Kapusta
· 50 dag mięsa mielonego z łopatki
· Sól
· 2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Główkę kapusty wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście.
2. Wkładamy do miski mięso, solimy.
3. Dodajemy 2 jajka.
4. Ścieramy ser na tarce o dużych oczach.
5. Obieramy marchew i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
7. Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki.
9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować.
10. Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut.
11. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy .
12. Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos.
13. Gołąbki gotowe.
14. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Gołąbki z kaszą perłową
dziś zrobiłam gołąbki z mięsem mielonym i kaszą perłową ,smakują rewelacyjnie .PolecamUlubione gołąbki
Gołąbki lubię najbardziej, gdy są w młodej kapuście. Wprawdzie pierwsza kapusta, która pojawi się sklepach jest z...Gołąbki z mięsem
Co jak co, ale gołąbki raz na jakiś czas należy przygotować. Wiem, że nie jest to danie szybkie do zrobienia, ale też go...Dolmadakia czyli gołąbki z liści winogron
Greckie gołąbki czyli gołąbki dolmadakia. Kolejna pamiątka z wakacyjnych wojaży. Gołąbki dolmadakia są naprawdę pyszne,...Gołąbki
Tradycyjne gołąbki z ryżem i mięsem. Uwielbiam je i mogę jeść b często. Jest z nimi trochę pracy ale smak wynagradza tru...Zobacz więcej przepisów na: