Gołabki z dodatkiem sera żółtego

Gołabki z dodatkiem sera żółtego

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Gołąbki są pyszne warto spróbować  moja córka innych nie chce jeśc.

Składniki:

·       10 dag sera żółtego

·       Majeranek

·       Vegeta do smaku

·       200 ml Koncentratu pomidorowego

·       4 szt. marchwi

·       Koperek

·       2 Łyżki mąki pszennej

·       Kapusta

·       50 dag  mięsa mielonego  z łopatki

·       Sól

·       2 jajka

Sposób przygotowania:

1.   Główkę  kapusty wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście.

2.   Wkładamy  do miski mięso, solimy.

3.   Dodajemy 2 jajka.

4.   Ścieramy ser na tarce o dużych oczach.

5.   Obieramy  marchew i również ścieramy na tarce o dużych oczach.

6.   Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.

7.   Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.

8.   Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki.

9.   Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować.

10.        Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut.

11.        Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy .

12.        Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos.

13.        Gołąbki gotowe.

14.        Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy