Leczo z cieciorki

Leczo  z cieciorki

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na leczo, tym razem jest to leczo z cieciorką, pyszne i treściwe danie,  smakuje wybornie. Jedzmy dużo warzyw, bo to zdrowie!

Składniki:

  • cieciorka konserwowa 1 ,5 szklanki
  • kiełbasa jałowcowa 0,5 kg
  • pomidor 2 duże malinowe
  • cebula biała 1 szt
  • kukurydza 1/2 puszki 
  • pieczarki 0,2 kg.
  • papryczka chili 1/2 szt 
  • czosnek 1 ząbek 
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku 
  • cukinia żółta i zielona pokrojona w kostkę 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Przepis na leczo z cieciorką w kilku krokach:

  1. podsmażam kiełbasę z cebulą
  2. cieciorkę przekładam do garnka, zalewam wodą
  3. paprykę kroję w kostkę i dodaję do kiełbasy
  4. przekładam do garnka z cieciorką i duszę 15 minut
  5. do garnka wrzucam cukinię, pieczarki pokrojone w dużą kostkę oraz kukurydzę, następnie  dodaję zblendowane pomidory, sprasowany czosnek
  6. gotuję do momentu aż sos pomidorowy wyparuje i zrobi się gęsty, a na koniec dodaję listki tymianku. Doprawiam do smaku.

Pyszne leczo gotowe!

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy