Leczo z pulpetami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 5
Sprawdzony przepis na leczo - bardzo pożywne leczo, bo z dodatkiem mięsnych pulpetów! NA chłodny czas za oknem w sam raz! POlecam przepis na leczo w moim wydaniu!
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 0,5 kg pieczarek
- 0,5 kg papryk
- 25 dag cebuli
- 3 łyzki przecieru
- sól pieprz
- puszka fasolki
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na leczo w moim wykonaniu:
- Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz i robimy kulki które smażymy na oleju na rumiano - oto najprostszy przepis na pulpety :)
- Nastepnie obraną cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i dusimy w garnku w nieduzej ilości oleju - około 30 minut.
- Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek- dusimy do 20 minut. Po tym czasie dajemy przecier i odsączoną fasolkę. Do lecza dodajemy mięso - dusimy chwilkę i podajemy z pieczywem.
Przesmaczne leczo z wkładką w postaci pulpecików gotowe.
Smacznego!
Autor: aga-27
Polecamy również
Leczo z fasolą
Leczo możemy podawać zarówno na obiad, jak i na kolację. Leczo z fasolą to leczo w wersji meksykańskiej. Jes...Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią
Polecam danie jest pyszne, mozna wykorzystac jako potrwę na kolację lub jako dodatek na imprezę.Leczo
Leczo to pyszne danie z pieczywem, bardzo pożywne i warzywne! Leczo podajemy na gorąco z chlebem. Polecam mój prz...Leczo
Potrawa typowo jesienna z dużą ilością papryki, pikantna i rozgrzewająca. Leczo króluje w listopadzie u mnie w ku...Inna wersja Leczo z fasolką szparagową
Nie jest teraz sezon na fasolkę ale ja uzyłam mrożonej i też wyszło leczo dobre.Zobacz więcej przepisów na: