Kotlet mielony w kapeluszu.

Kotlet mielony w kapeluszu.

Ocena: ★

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Oto przepis na mielonego. Polecam kotlet mielony pod czerwonym kapeluszem, idealny na obiad, pyszny i aromatyczny czyli jak zrobić kotlet mielony na obiad :)

Składniki:

  • Składniki na kotlety mielone:
  • ½ kg mięsa mielonego
  • Sól
  • Przyprawa do kotletów mielonych
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Bułka tarta
  • 1 jajko
  • Dodatki:
  • 2 Cebule
  • 2 pomidory
  • 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

Przepis na mielone w moim wykonaniu:

  1. Najpierw wszystkie składniki na kotlety wymieszać razem i uformować kotlety.
  2. Następnie musimy je smażyć na rozgrzanym oleju.
  3. Teraz gotowe kotlety trzeba ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.
  4. Cebulę oraz pomidory pokroić w krążki, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  5. Na każdy kotlet ułożyć po krążku cebuli, pomidora i posypać serem.
  6. Kotlety mielone zapiekać należy w piekarniku 180 °C przez 20 minut.

Kotlety mielone na obiad gotowe, pyszne, nic tylko próbować :)

Smacznego!

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy