· 2 małe (lub jeden duży) jogurty naturalne
· 2 szk. mąki pszennej
· Olej do smażenia
· 2 opak. Budyniu waniliowego
· 4 łyżki cukru
· 1 łyżka proszku do pieczenia
Do dekoracji:
· 1 śnieżka na mleku
· Posypka
1. Składniki wszystkie wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, jak będzie ciasto luźne dosypujemy trochę mąki.
2. Wałkiem rozwałkowujemy ciasto.
3. Szklanką robimy kółeczka.
4. Następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Gotowe racuchy układamy na talerzu.
6. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu.
7. Racuchy dekorujemy śnieżką oraz posypką.
8. Smacznego.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu