Rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki

Rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Gdy za oknem zimno, chętnie sięgam po ciasto francuskie i robię rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki, konfitura oczywiście domowa i od razu robi się cieplej:))

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie 
  • jajko 1 sztuka 
  • cukier brązowy 3 łyżki 
  • cukier kryształ 2 łyżki 
  • konfitura z czarnej porzeczki
  • sól szczypta

Sposób przygotowania:

Przepis na rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki:

  1. Do miseczki przesypać cukry i wymieszać, podzielić na dwie połowy, ciasto posypać pierwszą połową cukru wciskając cukier dłonią.
  2. Radełkiem wycinać trójkąty, każdy smarować konfiturą, zawijać nadając kształt rogala.
  3. Rogaliki przełożyć na blachę.
  4. Posmarować jajkiem, posypać cukrem.
  5. Piec w 200 stopniach około 15 minut.

Pyszne rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki gotowe.

Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy