Sałatka z pieczarek, jajek i groszku zielonego.

Sałatka z pieczarek, jajek i groszku zielonego.

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

W kilka chwil można przygotować pyszną sałatkę pieczarkową, również na wielkanocny stół. Taką sałatkę pieczarkową można podać ze świeżym pieczywem i ulubioną wędliną. Polecam na śniadanie lub kolację.

 

Składniki:

  • 1 puszka zielonego groszku
  • 5 jajek
  • 1 słoik marynowanych w occie pieczarek ( 20 dag )
  • około 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa:

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Pieczarki i groszek dokładnie odsączyć z zalewy. Pieczarki poprzekrawać na pół.
  3. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Gotową sałatkę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.

Sałatka pieczarkowa gotowa.

Smacznego!

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy